vše pod jednou střechou

Dislokační komise nastupuje

MMB

Vizualizace nového městského paláce, kde budou soustředěni všichni úředníci Magistrátu města Brna. 
Vizualizace z roku 2018

Palác Brno

Pohled na nový úřednický palác od Malého městského okruhu. Dobrým nápadem je lávka přes Koliště. Vizualizace z roku 2018

Všechny služby brněnského magistrátu na jednom místě. Výhoda jak pro občany, tak i pro město. Konečně bude moci město opustit kanceláře, kde je v druhém pronájmu. Snížení nákladů. To je cílem výtavby nového Centrálního objektu magistrátních služeb mezi ulicemi Benešova a Koliště.

Zde pod jednou střechou bude všech deset pracovišť Magistrátu města Brna. Celkem 1.100 úředníků. Stavba komplexu vyjde cca 1,8 mld Kč.

Napřed však musí vzniknout tzv. Dislokační studie. Jejim cílem je zjistit, jaké jsou:

  • požadavky na samotný objekt,
  • jak bude nutné navrhnout provoz tohoto řadu či
  • jaká bude strategie přesunu administrativních pracovníků.

Brněnští radní podpořili vypracování Studie částkou 2 mil. Kč. Peníze dostane společnosti CD CENTRUM COMS, a. s., která je od října 2020 stoprocentně vlastněna městem Brnem.
Společnost v současné době připravuje podklady pro zpracování projektové dokumentace. A jedním z nezbytných podkladů projektové dokumentace je právě zmíněna Dislokační studie.

Společnosti CD CENTRUM COMS, a. s. ale Studii sama neudělá. Do konce roku 2020 proto proběhně výběrové řízení na zhotoven této Dislokační studie. Práce by měli trvat rok, tedy dokonce roku 2021. A na to budou použity ty dva milióny Korun.

Brněnští úředníci dnes sídlí v Kounicově ulici, na Husově, na Šumavské, Kolišti a na Dominikánském náměstí. Odsud by se sestěhovali do společného.

Všichni Brněnští úředníci na jednom místě

CD palac

Zamýšlená plocha pro výstavbu centrálního brnnského úřadu v červnu 2018. Dříve se tu plánovaly kancelářské prostory ČD paláce. Z projektu ale sešlo a pozemek už několik let leží ladem.

CD palac

Centrální brněnský úřad:

  • všechna pracoviště pro styk s veřejností na jednom místě.
  • místo pro 1.100 úředníků, kteří dnes sídlí na deseti (!) různých adresách.
  • 517 parkovacích míst v podzemní garáži.
  • lávka přes Koliště a
  • lávka se sousedním Moravským palácem (není předmětem zakázky).
  • První zmínka o stavbě Centrálního brněnského úřadu: květen 2018
  • Cena v 5.2018: 1,5 mld Kč
  • Cena: odkup pozemku a projektu za  170 milionů (uvažovaný ČD Palác se nebude stavět).
  • Výnos z prodeje stávajících pozemků a budov, odkud se úředníci vystěhují: 750 mil Kč.
  • Investor: město Brno
  • Dokončení:  2023 – 2024 (stavba má v 6.2018 stavební povolení)

CD palác – zrušeno

CD Palac

CD palác architektů Kousal Kubín, Mach. Nerealizováno.

CD palac
CD palace

srpen 2018
Původní záměr na výstavbu CD paláce nevyšel. To nejcennější z projektu vlastní společnost CD Centrum Coms: pozemky, projektovou dokumentaci, ale hlavně platné stavební povolení.

Brno se proto rozhodl tuto spolenčost koupit. Město za to zaplatilo 170 mil. Kč, což je součástí celkové investice 1,5 miliardy na vybudování magistrátu.

Místo pro Váš komentář, dotaz nebo příspěvek je níže.  Vaše příspěvky, komentáře a dotazy jsou před jejich publikováním schváleny, většinou do 24 hodin. Vaše e-mail adresa slouží jen pro případné odpovědi. Nebude zveřejněna, archivována ani předána třetí straně a ani na ni nebudou posílány žádné obchodní nabídky. To slibuji. Pokud mi chcete napsat přímo email, poslat obrázky, text v souboru, můžete psát na. OneManBrnoBlog@gmail.com