Pěší lávka nad řekou z Táborského nábřeží na Poříčí je uzavřena. Stejně tak, jako navazující přechod pro chodce. Proč? A co bude dál?

Bude nová lávka. O kus dál.

Lávka pro pěší na Poříčí

„Toto je válka“ hlásá nápis na betonovém zátarasu. Je květen 2021 a lávka na Poříčí je oficiálně uzavřena. Stejně jako navazující přechod pro chodce.

Lávka pro pěší na Poříčí

Zátaras z Táborského nábřeží, od cyklostezsky.

Lávka pro pěší na Poříčí

Táborského nábřeží

20. května 2021

Oblíbená lávka spolu s neoblíbeným navazujícícm přechodem pro chodce jsou uzavřeny. Nejbližší přechod řeky je po mostě na ulici Vídeňská, u Miloušů.

Stávající lávka Táborského, přes řeku Svratku na ulici Poříčí, je ve špatném technickém stavu a vyžaduje rekonstrukci. Příprava byla zahájena ještě před chystanými protipovodňovými úpravami břehů řeky, ale nakonec bylo rozhodnuto, že stávající lávka bude zbourána.

Důvodem je navazující přechod,  který nevyhovuje. Ten je nebezpečný a Policie jej musela už teď (!) uzavřít. Svislé i vodorovné značení je už přeškrtnuté. Nový přechod musí být o kus dál. Proto se posune i navazující lávka. 

Nová lávka bude přibližně 45 metrů proti proudu řeky od současného lávky. Tedy až za křižovatkou s ulicí Rybářská. Současně tedy dojde k úpravě křižovatky, přechodu a vybuduje se lávka nová.

Podle odhadů by se s pracemi mohlo začít na jaře 2022. Vše je ale třeba koordinovat s budovanými protipovodňovými opatřeními. Hotovo by mělo být za osm měsíců. Tedy na konci roku 2022. Lávku mají na starosti Brněnské komunikace (BCOM).

Je škoda, že město Brno nedokázalo tuto akci lépe vysvětlit uživatelům lávky. Nápisy na betonových zátarasech mluví jasně.

Lávka pro pěší na Poříčí

Pohled z lávky nad řekou Svratkou k Vídeňské ulici.

Lávka pro pěší na Poříčí

Pohled na současnou lávku z místa předpokládaného přeložení lávky u cyklostezky u hospicu sv. Alžběty. 

Místo pro Váš komentář, dotaz nebo příspěvek je níže.  Vaše příspěvky, komentáře a dotazy jsou před jejich publikováním schváleny, většinou do 24 hodin. Vaše e-mail adresa slouží jen pro případné odpovědi. Nebude zveřejněna, archivována ani předána třetí straně a ani na ni nebudou posílány žádné obchodní nabídky. To slibuji. Pokud mi chcete napsat přímo email, poslat obrázky, text v souboru, můžete psát na. OneManBrnoBlog@gmail.com